Poate cea mai intalnita intrebare din domeniul nostru.. sunteti de acord cu mine?

Motivele sunt multe si marunte, tocmai de aceea m-am hotarat sa scriu mai multe episoade pe aceasta tema, tocmai pentru a cuprinde toate observatiile pe care vreau sa le fac, atunci cand vorbim de oja semipermanenta – un subiect maret, care acopera cea mai mare parte din meseria noastra.

De cele mai multe ori ne dam seama de problemele care pot aparea la oja semi, din situatiile pe care le intalnim zi de zi.

Inainte sa continuati sa cititi acest articol va recomand sa dati un ochi si peste articolul precedent >>De ce nu rezista oja semipermanenta?, asta pentru ca nu voi mai pune accent pe problemele pe care le-am descris acolo.

 

 

Si acum .. putem incepe episodul 1 al acestei teme: DE CE NU REZISTA OJA SEMI?

  1. Din cauza formei patrate a unghiilor

Cea mai cunoscuta si dorita forma de catre cliente, este bineinteles forma patrata. Ei bine, ele nu stiu ca acest tip de forma vine la pachet cu anumite riscuri, cum ar fi ruperea colturilor sau sarirea ojei semipermanente la margini. Colturile unghiilor sunt expuse la diferite activitati zilnice, lovire, prindere de obiecte etc. Unghiile ovale, sau patrate dar cu colturi rotunjite sunt mult mai protejate de aceste riscuri.

Solutia?

Prima solutie ar fi aplicarea bazei in doua straturi insistand pe colturi pentru intarirea lor.

A doua solutie ar fi evitarea formei patrate clasice. Va recomand forma squoval, care este o forma patrata cu o usoara rotunjire a colturilor. Este mult mai eleganta decat cea clasica.

 

 

  1. Din cauza scurtarii unghiilor naturale fara eliminarea „franjurilor”

 

Atunci cand scurtam unghiile naturale, se formeaza acei „franjuri”, care trebuie eliminati inainte de aplicarea ojei semipermanente.

Sigilarea varfului unghiei nu se va face corect, iar aceasta poate duce la exfolierea materialului.

Solutia?

Solutia este eliminarea cu atentie a franjurilor care se formeaza la scurtarea unghiilor.

 

 

 

 

  1. Din cauza pilirii incorecte a formei

Este indicat sa finisam forma prin pilire dupa ce aplicam materialul, insa efectuarea incorecta a acestei proceduri duce la dezlipirea materialului de pe bordul liber.

Solutia?

Se poate pili forma unghiilor dupa aplicarea materialului cu o pila de o duritate NU mai mica de #180 (#180, #200, #220 #240), adica o pila fina, pozitionata la 45° fata de bordul liber. Cele dure lasa imperfectiuni si striatii care pot stimula dezlipirea ojei semipermanente. 

Vezi si >> CUM ALEGI PILA POTRIVITA?

  1. Din cauza curatarii incorecte a unghiilor

Nu este suficient sa eliminam cuticula din jurul unghiilor.  Eponichiumul lipit de unghii, necuratat poate duce la probleme de dezlipire a materialului de langa cuticula.

 

Solutia?

Eliminati orice urma de eponichium care ramane pe unghii, dupa ridicarea cuticulei, prin matuirea suprafetei foarte aproape de cuticula.

Pentru a invata curatarea perfecta a cuticulei si santurilor laterale va recomand cursul >>MANICHIURA RUSEASCA.

Ne intalnim cu urmatoarele raspunsuri la intrebarea „De ce nu rezista oja semipermanenta?” in episodul urmator!

Lasati-ne in comentarii, parerile voastre despre acest articol, dar mai ales problemele intampinate de voi la oja semipermanenta, sa le putem rezolva impreuna.

 

Va pup,

Lore

Leave a Comment

Your email address will not be published.

7 − 5 =

TOP

X